Hartreactivatie

Home » Trainingsprogamma’s » Hartreactivatie

Hartreactivatie

Hartreactivatie is een trainingsprogramma voor mensen waarbij hartfalen is vastgesteld. Hartfalen sluipt er in en is niet hetzelfde als een hartstilstand, hartaanval of hartinfarct. Bij hartfalen schiet de pompfunctie van het hart tekort. Hierdoor krijgen sommige lichaamsdelen onvoldoende zuurstofrijk bloed. De klachten die hieruit voortkomen zijn erg wisselend.
In het hartreactivatie programma zijn noodzakelijke veiligheidsmaatregelen vastgelegd. Zo is er een goede communivatie tussen de alarmdiensten en de huisartsen in de buurt.

Wat is het doel van hartreactivatie?

Het doel van het hartreactivatie programma is mensen op een verantwoorde wijze op weg te helpen en beter te laten functioneren in het dagelijks leven.

Waar en wanneer houden we hartreactivatie?

De deelnemers worden tijdens dit programma in een kleine groep begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Het voordeel hiervan is dat met samenwerkt aan een doel. De trainingen vinden plaats in de oefenzaal.

Vergoeding

In veel gevallen worden de kosten van hartreactivatie vergoed door je zorgverzekeraar, hierover kun je meer informatie vragen bij je fysiotherapeut.

Over het algemeen worden de kosten voor dit programma vergoed door je zorgverzekeraar. Hiervoor kun je meer informatie opvragen bij je zorgverzekeraar.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.