Diabetes

Diabetes

Diabetes is volksziekte nummer 1. Wat veel mensen niet weten is dat diabetes ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

De meeste mensen met diabetes krijgen onvoldoende begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven, vaak een beweegadvies, wat informatie en soms het advies om af te vallen. Uit onderzoek blijkt dat dit alles op de langere termijn weinig zinvol is. Deze mensen blijken toch steeds meer medicatie te moeten gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe.

Uit onderzoek blijkt dat de risico’s en nadelige gevolgen te verminderen en vaak zelfs te voorkomen zijn door een gericht leefstijlprogramma. Alleen meer bewegen of gewoon afvallen is daarbij niet altijd voldoende.

Diabetes is een leefstijlprogramma speciaal voor mensen met (risico op) diabetes. Waarbij er naast training ok aandacht is voor voeding en tijdens de lessen worden diverse onderwerpen behandeld die zinvol kunnen zijn voor mensen met diabetes zoals bijv. de werking van diverse medicatie, de diabetische voet, hoge bloeddruk en verantwoord afvallen.

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij of fit

Binnen 1 minuut geregeld

Doelgroep Diabetes

Het trainingsprogramma is voor mensen met diabetes type 1 en 2, maar ook voor diegene met een verhoogd risico op diabetes. Het is zowel voor mensen die tabletten gebruiken als voor mensen die insuline spuiten of een pompje hebben. Diabetespatiënten met ernstige complicaties waarbij intensieve individuele begeleiding vereist is, komen niet in aanmerkingen voor deze beweeggroep.

Onze oefenruimte bevindt zich op de eerste verdieping. Indien u niet kunt traplopen kunt u gebruik maken van onze traplift (max 130 kg).

Fysiotherapie bij diabetes

Het sporten vindt plaats in groepsverband. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat u kunt. Het bewegen gebeurt volgens een strak protocol met vaste oefeningen en een vaste opbouw in intensiteit. Elke deelnemer sport hierbij op een individueel bepaalde intensiteit op geleide van een hartslagmeter of indien nodig, een saturatiemeter.

Let op: alleen wandelen, fietsen of Nordic Walking is minder effectief. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen.

Wat zijn de effecten van Diabetes?

Bij alle deelnemers, zelfs diabetes type 1, neemt zowel het medicijngebruik als het gezondheidsrisico duidelijk af. Uit de speciale D&F-Testen en enquêtes is gebleken dat de deelnemers:

  • Zich fitter en fijner voelen
  • Zich zekerder voelen
  • Gezondere bloedglucosewaarden krijgen
  • Gezondere HbA1c-waarden krijgen
  • Een gezondere bloeddruk hebben
  • Een gezond gewicht krijgen
  • Bewegen leuk (zijn gaan) vinden
  • Bewuster met voeding om gaan
  • Meer energie hebben
  • Minder angstig zijn

Fysiotherapeuten Diabetes

De therapie wordt gegeven door Fred. Hij heeft een opleiding gevolgd voor het geven van de Diabetes training.

Verdere info over Diabetes: https://mijndvn.nl/ en ook http://www.dvn.nl/home

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.