FysioFit

FysioFit

Regelmatig bewegen helpt u uw gezondheid en conditie te behouden en te verbeteren. Ook kunt met sporten stress verminderen.

Graag ondersteunen wij u om op de juiste wijze en met de juiste dosering te bewegen. U kunt een goed resultaat behalen en daarbij risico’s vermijden. FysioFit betreft individuele trainingsprogramma’s die in groepsverband worden gegeven. De doelgroep is iedereen die graag onder begeleiding van een fysiotherapeut en in een veilige omgeving wil trainen. We denken hierbij bijvoorbeeld aan mensen die door ziekte of ongeval een beperking hebben opgelopen en bij wie het beoefenen van de reguliere fitness al snel tot overbelasting leidt. Mensen die de voorkeur geven aan een kleinschaliger setting, belang hechten aan individuele begeleiding en/of zich tijdens de training niet thuis voelen tussen mensen zonder soortgelijke beperkingen.

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij of fit

Binnen 1 minuut geregeld

Metingen en dosering

Door de juiste dosering en intensiteit van bewegen kan gewerkt worden aan het opbouwen van fysieke belastbaarheid, zonder dat er sprake hoeft te zijn van overbelasting. Er worden hiervoor metingen verricht met betrekking tot longfunctie, hartslag, gewicht en bloeddruk. Zo nodig wordt er getraind met een hartslagmeter.

Veiligheid

Onze therapeuten herhalen jaarlijks hun reanimatiecursus.

Fitnessruimte (Technogym en HUR)

Op de eerste verdieping van onze praktijk bevindt zich de fitnessruimte. Er is een eenvoudig te gebruiken stoellift voor degenen die moeite hebben met traplopen. Boven zijn tevens twee behandelruimtes: uw privacy wordt gewaarborgd wanneer u wilt spreken over uw klachten. Wij maken gebruik van geavanceerde apparatuur: de Kineses Personal van Technogym en de krachttrainingapparaten van HUR. Deze toestellen werken op luchtdruk in plaats van gewichten. De ruimte is voorzien van airconditioning.

Kwaliteit

De intake en begeleiding vindt plaats door een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut is fulltime in uw nabijheid tijdens uw training. Hij of zij past aan uw programma aan zodra dit gezien uw klacht nodig is. Tussentijds worden uw vorderingen geëvalueerd, geadministreerd en zo mogelijk aangepast.

Wetenschappelijk onderzoek

De effecten van training op bijvoorbeeld nek-, rug-, knie- en/of schouderklachten zijn uitputtend wetenschappelijk onderzocht. Het lichaam functioneert het best wanneer er een juiste balans is tussen belasting en belastbaarheid. Dit betekent ook dat het voldoende sterk moet zijn. Inmiddels is de meerwaarde van training (mogelijk in combinatie met andere therapievormen) ook wetenschappelijk onderzocht voor veel aandoeningen.

Enkele conclusies

Reuma

Een relatief hoge intensiteit van training bij mensen met reuma (hoger dan wij als fysiotherapeuten gewend waren), blijkt effectief voor vermindering van pijnklachten en beter functioneren in het dagelijks leven.

Diabetes

Diabetespatiënten die trainen met de juiste gedoseerde activiteit blijken beter instelbaar t.a.v. hun medicatie en ervaren een betere levenskwaliteit.

Ouderen

Zelf mensen boven de 90 jaar blijken baat te hebben bij gedoseerde training. Hun uithoudingsvermogen en loopafstand neemt toe. Het valrisico neemt af.

Kanker

Gedoseerde cardiotraining blijkt een gunstige invloed te hebben op mensen met kanker. Dit geldt zowel voor mensen met of zonder chemotherapie. Het onderzoek wees uit dat mensen minder vermoeidheid en/of neerslachtigheid ervoeren en zich fitter en prettiger voelden. De juist gedoseerde training bleek geen nadelig effect op het ziekteproces te hebben. Cardiotraining bij mensen met kanker is veilig en zinvol.

Fibromyalgie

Mensen met fibromyalgie reageren vaak goed op (veelal laag) gedoseerde activiteit.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.