Dry Needling

Dry needling

Een triggerpointbehandeling wordt behandeld middels manuele druk op de triggerpoints. Soms zitten triggerpoints zo diep dat ze beter met een heel dun naaldje bereikt kunnen worden. Deze vorm van behandeling heet dry needling.

Hoe werkt een behandeling?

De behandeling van triggerpoints is gevoelig maar heeft meteen effect. Als de therapeut voelt dat het triggerpoint verdwenen is, haalt hij de naald uit de triggerpoint. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint met een steriele dunne naald.

Het resultaat

Na de behandeling voelt u dat de juiste plek behandeld is, wat vaak direct een pijnvermindering tot gevolg heeft. Soms is er een tijdelijke toename van de pijn, dit duurt meestal niet langer dan 2 dagen. Als reactie neemt de beweeglijkheid en ontspanning van de spier in hoge mate toe. Ook kan men verbetering ervaren in kracht en coördinatie.

Dry needling in onze praktijk

Binnen ons team zijn er verschillende therapeuten bekend met dry needling en passen dit succesvol toe bij bijvoorbeeld spierspanningshoofdpijn, maar ook bij pijnklachten in buik, bekken en bilregio.

Vergoeding

Dry needling valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.