Historie

Op 1 april (geen grap) 1986 Is Fred Christ begonnen met de praktijk die toen nog aan de Lijsterstraat gevestigd was in een voormalig kleuterschooltje.

Erna Christ werkte toen nog als fysiotherapeut in het St. Antonia Verpleeghuis in Terborg. Twee jaar later kwam Erna de praktijk versterken, aanvankelijk alleen met acupunctuur, later ook fysiotherapie en ze doet nog steeds de behandelingen bij de patiënten thuis.

Beide hadden toen al de opleiding voor sportfysiotherapie in Papendal gevolgd en Fred legde zich toe op het behandelen van kinderen met schrijfproblemen en met senso-motoriek problemen. Er bestond destijds nog geen opleiding voor kinderfysiotherapie en hij moest de kennis en kundigheid bij elkaar sprokkelen door het volgen van cursussen. Later is Fred kinderfysiotherapeut geworden.

Ook zijn er veel stagiaires begeleid met name van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Zij zijn toen gaan bouwen aan de Oranjestraat en weer op 1 april konden ze het nieuwe pand in gebruik nemen. De achterzijde van het pand is woonhuis.

In 2009 hebben we de bovenverdieping van de praktijk in gebruik genomen als oefenzaal met twee extra behandelkamers. We kunnen nu groepen tot maximaal zes personen laten oefenen en we hebben kwalitatief goede toestellen waarop dat kan; zoals de Kinesis van Technogym.

We hebben nu één tot viermaal per dag een oefengroep: we hebben de kennis en kundigheid in huis om groepen diabetici, Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en COPD / Covid nazorg te trainen evenals een groep ZwangerFit ® / Floor.