Historie

Op 1 april (geen grap) 1986 Is Fred Christ begonnen met de praktijk die toen nog aan de Lijsterstraat gevestigd was in een voormalig kleuterschooltje. Nota bene was dat een stakingsdag van de fysiotherapeuten! Dus de eerste patiënt maar een dag later laten komen.

De feestelijke opening werd verricht door collega fysiotherapeut en mentor Dhr. Rijken, vroeger hoofd van de fysiotherapieafdeling in het St.Jozef ziekenhuis.

Erna Christ werkte toen nog als fysiotherapeut in het St. Antonia Verpleeghuis in Terborg.

Twee jaar later, na de geboorte van dochter Laura, kwam Erna de praktijk versterken aanvankelijk alleen met acupunctuur.

Beide hadden toen al de opleiding voor sportfysiotherapie in Papendal gevolgd en Fred legde zich toe op het behandelen van kinderen met schrijfproblemen en met senso-motoriek problemen. Er bestond destijds nog geen opleiding voor kinderfysiotherapie en we moesten de kennis en kundigheid bij elkaar sprokkelen door het volgen van cursussen bij oa. Dhr. Worm en Dhr. Klein-Gebbink. Later is Fred kinderfysiotherapeut geworden.

In die elf jaar dat we in dat pand gevestigd waren hebben we diverse parttime medewerkers gehad zoals Marcel Vermarieën en Ine Woudstra. Ook zijn er veel stagiaires begeleid met name van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Omdat het een semi-prefab pand betrof met aan twee zijden grote glazen puien van enkel glas moest er gekozen worden tussen het verplaatsen van het werkadres naar een ander pand of het opknappen van het pand.

We zijn toen gaan bouwen aan de Oranjestraat en na lange vertragingen tijdens het maken van de plannen en de aanvraag ervan, konden we [weer op 1 april], het nieuwe pand in gebruik nemen. De achterzijde van het pand is woonhuis.

Achtereenvolgens zijn de collegae Marijn Hilferink (2004), Nicole Megens (2006) en Marleen Wenders-Scholten (2007) er bij gekomen. Marijn heeft in 2010 haar Master opleiding (is post-HBO opleiding) afgesloten en is nu ook als manueel therapeut werkzaam. Nicole Megens heeft in 2011 de ‘State of art’ opleiding gevolgd om COPD-patiënten te behandelen. Marleen heeft in 2012 haar Master opleiding (is post-HBO opleiding) afgesloten en werkt nu ook als bekkenfysiotherapeut. Zij is in 2013 begonnen met de eenjarige opleiding voor kinderbekkenfysiotherapie.

In 2009 hebben we de bovenverdieping van de praktijk in gebruik genomen als oefenzaal met twee extra behandelkamers. We kunnen nu groepen tot maximaal zes personen laten oefenen en we hebben kwalitatief goede toestellen waarop dat kan; met name op de Kinesis (van Technogym) zijn we erg trots.

We hebben nu minstens éénmaal per dag een oefengroep waaronder een groep hartfalen, groepen ZwangerFit ® en we hebben de kennis en kundigheid in huis om groepen diabetici en COPD te trainen.