Acupunctuur Achterhoek

Fysiotherapeutisch centrum Varsseveld is specialist op het gebied van acupunctuur in de omgeving Achterhoek (gevestigd in Varsseveld).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Acupunctuur Achterhoek

Ben je op zoek naar een ervaren specialist op het gebied van acupunctuur in de Achterhoek? 

Acupuncturist Erna Christ-Schoenaker kan je uitstekend verder helpen. Specialist Erna van Therapeutisch centrum Varsseveld heeft al meer dan 25 jaar ervaring met acupunctuur. 

Erna is aangesloten bij de NVA. Wanneer je aanvullende verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen dan wordt je behandeling (gedeeltelijk) vergoed bij Erna. 

Erna is fysiotherapeut en heeft naast haar studie fysiotherapie gestudeerd aan het behandelcentrum Pa Kua. Na een eigen acupunctuurpraktijk gehad te hebben heeft ze haar werk vervolgd bij Therapeutisch centrum Varsseveld.

Wanneer is acupunctuur een goed idee?

Acupunctuur wordt zeer breed ingezet bij klachten. Enkele veel voorkomende klachten waarbij acupunctuur voorkomt zijn hieronder beschreven:

  • Hoofdpijn (bijvoorbeeld bij migraine)
  • Bij last van de spijsvertering (ontstekingen aan de dunne en de dikke darm)
  • Lichamelijk en geestelijke uitputting 
  • Hormonale klachten, bijvoorbeeld in het geval van menstruatiestoornissen of premenstruele pijnen
  • Schouderpijn en/of rugpijn

Afspraak maken

Kunnen we je helpen bij je klacht? Maak dan een afspraak. Vul het afsprakenformulier in of bel naar 0315 – 230 100

Onze praktijk in de Achterhoek (Varsseveld)

Behandelruimte

Oefenruimte

Behandelruimte

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Veelgestelde vragen

Mogelijk ben je nog nooit bij een acupuncturist geweest en zijn er daarom enkele zaken die nog onduidelijk voor je zijn. Daarom hebben we hieronder een aantal vragen die veel gesteld worden voor je beantwoord. 

Aanvullende vragen kun je uiteraard altijd aan Erna stellen, ook wanneer je nog niet langskomt voor een behandeling. We helpen je graag.

Wat is de werkwijze qua acupunctuur bij Therapeutisch centrum Varsseveld?


Een diagnose die met naam en toenaam bekend is gemaakt door de huisarts en een andere specialist is voor de acupuncturist niet voldoende om direct een acupunctuurbehandeling te geven. Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt er een aanvullende diagnose gesteld. Na het stellen van de diagnose wordt er beslist welke vorm van acupunctuur het best zal passen. Een indicatie van de behandelingsduur en het behandelingsresultaat worden hier uiteraard in meegenomen.

Hoe voel ik me na een acupunctuurbehandeling?


Nadat je bent behandeld door de acupuncturist voel je je vaak wat vermoeid en loom, in de goede zin van het woord. Het gedeelte van het lichaam dat behandeld is voelt soms wat zwaar en loom aan. Dit gevoel trekt vanzelf weer weg nadat de behandeling langer geleden is.

Wordt mijn behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?


Wegens het feit dat Erna Christ-Schoenaker is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Acupunctuur (NVA) worden behandelingen (deels) vergoed wanneer je bent aanvullend bent verzekerd voor alternatieve zorg. De zorgverzekeraar ziet het aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging Acupunctuur namelijk als de maatstaf voor kwaliteit. 

Op welke wijze wordt er een diagnose vastgesteld? 
De diagnose bestaat uit diverse onderdelen. Erna houdt in eerste instantie een uitgebreid vraaggesprek met je en zal zorgvuldig observeren. Hiernaast vindt er een pols- en eventueel tongdiagnose plaats.

Op welke wijze wordt er een diagnose vastgesteld?


De diagnose bestaat uit diverse onderdelen. Erna houdt in eerste instantie een uitgebreid vraaggesprek met je en zal zorgvuldig observeren. Hiernaast vindt er een pols- en eventueel tongdiagnose plaats.

De behandeling met naalden vindt plaats na de diagnose.

Behandelen jullie mensen uit de gehele Achterhoek?


Bij Therapeutisch centrum Varsseveld ontvangen we wekelijks mensen uit de gehele Achterhoek die we helpen met acupunctuur. Achterhoekse plaatsen als Zeddam, Doetinchem en Zelhem zijn plaatsen waar mensen vandaan komen voor een acupunctuur behandeling. 

Vanuit de Achterhoek zijn we in principe goed bereikbaar met Varsseveld als vestigingsplaats.

Hoeveel acupunctuur behandelingen heb ik nodig?


Het is afhankelijk van de diagnose hoeveel acupunctuur behandelingen je precies nodig zal hebben. Uiteraard zal Erna, nadat de diagnose is gesteld, een indicatie geven van het aantal benodigde behandelingen zodat je een indruk hebt van de eventuele kosten van de totale acupunctuur behandeling.

Wat zijn jullie openingstijden?


Bij Therapeutisch centrum Varsseveld zijn we van maandag tot en met vrijdag geopend. Op maandag en dinsdag kun je bij ons terecht van acht uur ‘s ochtends tot en met negen uur ‘s avonds. Op woensdag en vrijdag zijn we geopend van acht uur ‘s ochtends tot en met vijf uur ‘s middags. Op donderdag zijn geopend van acht uur ‘s ochtends tot en met zes uur ‘s avonds.