Acupunctuur Aalten

Fysiotherapeutisch centrum Varsseveld is specialist op het gebied van acupunctuur in de omgeving Aalten (gevestigd in Varsseveld).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Acupunctuur Aalten

Ben je aan het kijken naar de mogelijkheden van een acupunctuurbehandeling in Aalten of omgeving van Aalten?

Erna Christ-Schoenaker, acupuncturist bij Therapeutisch centrum Varsseveld, kan je goed verder helpen. Erna zit inmiddels al 25 jaar in het acupuncturisten vak en mag zichzelf met recht specialist noemen. 

Acupuncturist Erna is aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Acupunctuur, hierdoor wordt je behandeling vergoed (voor een gedeelte) wanneer je een aanvullende verzekering hebt voor alternatieve geneeswijzen.

Van origine is Erna fysiotherapeute. Naast haar studie fysiotherapie heeft Erna gestudeerd aan het acupunctuur behandelcentrum Pa Kua. Vervolgens heeft ze een eigen praktijk voor acupunctuur gehad waarna ze haar werk als fysiotherapeute / acupuncturist heeft vervolgd bij Therapeutisch centrum Varsseveld.

Wanneer zou het verstandig kunnen zijn om naar de acupuncturist te gaan?

Acupunctuur kan bij veel verschillende klachten worden ingezet. Hieronder zie je een aantal klachten welke acupuncturist Erna veel behandeld:

  • Verschillende soorten hoofdpijn, bijvoorbeeld migraine
  • Spijsverteringsklachten 
  • Uitputting, zowel op geestelijk als op lichamelijk niveau
  • Klachten van hormonale aard (bijvoorbeeld menstruatiestoornissen)
  • Pijn in de rug of in de schouders

Afspraak maken

Kunnen we je helpen bij je klacht? Maak dan een afspraak. Vul het afsprakenformulier in of bel naar 0315 – 230 100

Onze praktijk in Varsseveld

Behandelruimte

Oefenruimte

Behandelruimte

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Veelgestelde vragen over acupunctuur

Wordt het je eerste keer bij de acupuncturist? Dan heb je waarschijnlijk nog een aantal vragen. Hieronder hebben we alvast wat vragen voor je beantwoord zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten

Heb je nog aanvullende vragen? Stel ze gerust aan Erna, ze helpt je graag en denkt graag met je mee. Ook wanneer je nog niet in behandeling bent bij Therapeutisch centrum Varsseveld. 

Wat is acupunctuur?


De eerste geschriften over acupunctuur dateren uit 2500 v. Chr. en wordt daarmee gezien als een oude Chinese geneeswijze. 

Het welzijn- en bevinden van de mens staat voorop bij acupunctuur. Een geneeswijze waarbij de mens in zijn geheel in behandeling wordt genomen en niet enkel de klacht of de plaats waar de pijn zit. 

Vanuit de oude geneeswijze zijn er in China een aantal veroorzakers van ziekten vastgesteld:
– Psychologisch en/of lichamelijk letsel
– Eten/drinken van het verkeerde voedsel
– Interne factoren – emotioneel
– Externe factoren
– Factoren (erfelijk)

Hoe gaat acupunctuur is zijn werk bij Therapeutisch centrum Varsseveld?


Wanneer je van een fysiotherapeut of bijvoorbeeld de huisarts een diagnose hebt gekregen omtrent een klacht dan is dat voor de acupuncturist nog niet voldoende informatie om een acupunctuur behandeling uit te voeren. 

Een aanvullende diagnose is van belang om ervoor te zorgen dat de juiste behandeling wordt uitgevoerd. Wanneer de diagnose is gesteld kan er uitspraak worden gedaan over de behandelvorm, de duur van de behandeling en het behandelresultaat.

Kan ik een bepaald gevoel verwachten na een acupunctuur behandeling?


Het resultaat van de acupunctuurbehandeling kan betekenen dat je je een beetje vermoeid of loom voelt. Alsof je naar de sauna bent geweest. Daar waar je behandeld bent kan in sommige gevallen wat zwaar aanvoelen, een gevoel dat snel weer wegtrekt na de behandeling.

Krijg ik een vergoeding van mijn behandeling door de zorgverzekeraar?


Acupuncturist Erna Christ-Schoenaker heeft zich aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Wegens het feit dat ze is aangesloten bij de vereniging wordt ze door zorgverzekeraars gezien als kwalitatief behandelaar omdat de zorgverzekeraars het aansluiten bij de vereniging als maatstaf nemen voor kwaliteit. Wanneer je bent verzekerd voor alternatieve geneeswijzen dan kom je in aanmerking voor (deelse) vergoeding van de behandeling.

Hoe wordt de diagnose vastgesteld bij acupunctuur?


Er zijn een aantal elementen die overweging worden genomen wanneer er een diagnose wordt gesteld bij acupunctuur. Een vraaggesprek en observatie vormen hier onderdeel van. Naast bovenstaande onderdelen zijn een diagnose van de pols en eventueel een aanvullend tongdiagnose onderdeel van het voortraject.

Nadat de diagnose is gesteld wordt de behandeling middels naalden gestart. 

Zijn er veel mensen uit Aalten die langskomen voor een acupunctuur behandeling? 
Wekelijks ontvangen we mensen uit Aalten voor een behandeling bij acupuncturist Erna Christ-Schoenaker. Vanuit Aalten het is zo’n 8 a 9 kilometer rijden naar Varsseveld en dat is goed te doen wanneer je naar de acupuncturist wil.

Weet je van te voren al hoeveel behandelingen er nodig zijn qua acupunctuur?


Het is van te voren lastig om concreet aan te geven hoeveel acupunctuur behandelingen er nodig zijn om een goed resultaat te boeken. Nadat er een diagnose gesteld is kan er meer concreet aangegeven worden wat het verwachte behandelresultaat is en hoeveel behandelingen er naar verwachting nodig zijn.

Wanneer is Therapeutisch centrum Varsseveld geopend?


Therapeutisch centrum Varsseveld is geopend van maandag tot en met vrijdag. Op maandag en dinsdag zijn we het langst open; van acht uur ‘s ochtends tot en met negen uur ‘s avonds. Op woensdag en vrijdag gaan we iets eerder dicht en zijn we geopend van acht uur ‘s ochtends tot en met vijf uur in de middag. Donderdags zijn we open vanaf acht uur in de ochtend en gaan we dicht om zes uur in de avond.